Це вогненне слово - Крути

Бій під Крутами увійшов в історію, як приклад мужності та самопожертви. Адже декілька сотень молодих студентів віддали свої життя за те, аби зупинити більшовицьку навалу.

Історик, доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Володимир Приршляк зазначає, що те, що сталося 29 січня 1918 року – це була російсько-українська війна.

«Війна більшовицької Росії проти Української Народної Республіки. І коли на Київ йшла велика шеститисячна армія більшовиків, то якраз студентські загони добровольців стали на бій біля залізничної станції «Крути». Але той вчинок, який ці хлопці зробили, він вартує дуже багато. Тому що немає сильнішого в житті, за крок добровольця», – зазначає історик.

Також Володимир Пришляк проводить аналогію між «крутянськими» студентами та добровольцями сучасного так званого АТО.

«Російсько-українська війна, яку ми традиційно називаємо АТО. Насправді це є велика, глобальна, інформаційна війна впливів. І ось ці хлопці – «кіборги» в Донецькому аеропорту, то крутянці за своїм духом, адже вони теж в нерівній сутичці і в нелегких умовах стояли до кінця. Так, як і ті хлопці», – каже історик.

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.